A curry a 18. században került Európába az angol birodalom közvetítésével. A currypor európai változata azonban más, mint amit az indiai konyha ott használ.
Indiában minden egyes ételhez egyénileg és külön készítik a curryport. Ezek a porok 12 és 40 közötti számú fűszerekből állnak, hogy melyikből, az mindig titok marad:-)
Amit mi elhoztunk Neked - a nálunk kapható currypor összetevői: kurkuma, bakszakálmag, gyömbér, koriander, chili, köménymag.
Próbáld ki, kísérletezgess!
A curryport nemcsak egzotikus ételekhez használhatod, hanem szárnyasokhoz, zöldségekhez, levesekhez, szószokhoz..
Ha a curryport sötét, száraz, levegőtől védett helyen tároljuk, akár két évig is megmarad. A currypor aromája nem tud kiteljesedni, ha forró zsírba tesszük, sőt meg is keseredhet...szóval, óvatosan:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése