2010. április 12., hétfő

A titokzatos curry

A curry a 18. században került Európába az angol birodalom közvetítésével. A currypor európai változata azonban más, mint amit az indiai konyha ott használ.
Indiában minden egyes ételhez egyénileg és külön készítik a curryport. Ezek a porok 12 és 40 közötti számú fűszerekből állnak, hogy melyikből, az mindig titok marad:-)

Amit mi elhoztunk Neked - a nálunk kapható currypor összetevői: kurkuma, bakszakálmag, gyömbér, koriander, chili, köménymag.

Próbáld ki, kísérletezgess!
A curryport nemcsak egzotikus ételekhez használhatod, hanem szárnyasokhoz, zöldségekhez, levesekhez, szószokhoz..

Ha a curryport sötét, száraz, levegőtől védett helyen tároljuk, akár két évig is megmarad. A currypor aromája nem tud kiteljesedni, ha forró zsírba tesszük, sőt meg is keseredhet...szóval, óvatosan:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése