2010. április 11., vasárnap

Curry paszták


Ez a rikító sárga curry csak úgy vonzza a tekintetet... nézd meg terméklistánkban a Neked megfelelő kiszerelést és készíts otthon curry pasztát!

Ez az őrölt vagy zúzott fűszernövényekből és/ vagy fűszerekből álló keverék, melynek alapvetően három fajtáját különböztetjük meg: piros-, zöld-, ill. sárga, elsősorban a thai konyhának fontos alapanyaga, de más konyhákban használt curry port vagy fűszerkeveréket is helyettesíthet.
A piros curry paszta összetevői: piros chili paprika (friss vagy porított), mogyoróhagyma, fokhagyma, galangalgyökér (a gyömbérek családjába tartozik), citromfű, római kömény, koriander gyökér, zöld borsszem, só, garnélarák pástétom, és lime héj. Ezeket mozsárban törjük péppé, amennyiben házilag készítjük, majd hűtőben tároljuk. A zöld curry pasztába a piros helyett zöld chili paprikát aprítunk.
A sárga curry paszta pedig a kurkumától kapja színét.

A paszták előnye az, hogy már minden szükséges fűszert tartalmaznak, ezért egy-egy evőkanálnyi is elég az ételek fűszerezéséhez, hiszen a legkisebb mennyiség is igen kiadós.
De nem árt az óvatosság, nagyon csípős is lehet.

A házilag készített paszta légmentesen zárható csomagolásban több napig is eláll a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése