2010. április 14., szerda

Kakukkfüves sárgarépa krémleves


Nagyon krémes. És isteni a két íz együtt.
Kislányom is eszi. Nem kell agyon fűszerezni, csak annyit, hogy finoman kijöjjenek az ízek.

Hozzávalók (2 fő részére):

0,5 kg sárgarépa
egy csokor snidling
1 ág kakukkfű
0,5 liter szárnyas alaplé
1 dl frissen facsart narancslé (ha nincs, +1 dl alaplé)
1-2 dl tejszín vagy tejföl
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt bors, szerecsendió

A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A snidlinget apróra vágjuk, megpirítjuk a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a sárgarépát, együtt pirítjuk őket egy darabig, majd felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg megpuhulnak a répa karikák.
Egy nagyobb keverőtálba tesszük a tejszínt/tejfölt és a kakukkfüvet.
Amint megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk őket, a narancslevet is, és az alaplé adagolása mellett botmixerrel összekeverünk mindent.
Sózzuk-borsozzuk, egy nagyon kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg egyet rottyan.

ui: sajnos a mai fényviszonyok mellett sehogy sem sikerültek jól a színek, nem jön ki a tányér élék zöldje és a leves szép sárgája...gondoljátok hozzá:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése