2010. április 6., kedd
Fűszerkeverékek a nagyvilágból : Quatre-Épices
A nemzetközi fűszerkeverékeket bemutató sorozatunkban elsőként a Quatre-épices fűszerkeveréket mutatjuk be.
Főként Franciaországban örvend hihetetlen sikernek, de a közel-keleti konyha is előszeretettel használja.
A név szó szerinti jelentése "négy fűszerek", mely keverék tartalmaz őrölt borsot (fehéret, feketét, vagy mindkettőt), szegfűszeget , szerecsendiót és a gyömbért .
Néhány változatában szegfűborsot és fahéjat is használnak.
A francia konyha jellemzően levesekhez, pörköltekhez, kolbász-szalámihoz használja, valamint hosszabb főzési idejű ételekhez, egytálételekhez.
Ha szeretnél Te is kikeverni:
2 evőkanál őrölt fekete bors (vagy ezek kombinációja 1 / 2 evőkanál fehér és 1+1/2 evőkanál fekete bors), 2 evőkanál őrölt szegfűszeg, 2 evőkanál őrölt szerecsendió, 2 teáskanál őrölt fahéj.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése