2010. április 6., kedd

Fűszerkeverékek a nagyvilágból : Quatre-Épices


A nemzetközi fűszerkeverékeket bemutató sorozatunkban elsőként a Quatre-épices fűszerkeveréket mutatjuk be.
Főként Franciaországban örvend hihetetlen sikernek, de a közel-keleti konyha is előszeretettel használja.
A név szó szerinti jelentése "négy fűszerek", mely keverék tartalmaz őrölt borsot (fehéret, feketét, vagy mindkettőt), szegfűszeget , szerecsendiót és a gyömbért .

Néhány változatában szegfűborsot és fahéjat is használnak.

A francia konyha jellemzően levesekhez, pörköltekhez, kolbász-szalámihoz használja, valamint hosszabb főzési idejű ételekhez, egytálételekhez.

Ha szeretnél Te is kikeverni:

2 evőkanál őrölt fekete bors (vagy ezek kombinációja 1 / 2 evőkanál fehér és 1+1/2 evőkanál fekete bors), 2 evőkanál őrölt szegfűszeg, 2 evőkanál őrölt szerecsendió, 2 teáskanál őrölt fahéj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése