2010. április 27., kedd

Harcsapaprikás kapros túrós csuszával


Mindenféle halfajtának nagyon jót tesz, ha valamilyen paprikás alapban készül. Ez lehet pörkölt alap, mint jelen esetben, de vannak még ötleteink, jönnek majd:-)

A recept két főnek kiadós:

Hozzávalók:
35 dkg harcsafilé (bőre nélkül)
1 fej vöröshagyma
100% magyar különleges pirospaprika (saját)

paradicsom
tv paprika
halászlékocka

Túrós tésztához (ez esetben pörc nélkül, nekem...)
durum tészta
25 dkg túró
2 dl tejföl
kis tej
friss kapor

Elkészítés:
Jó sűrű, tartalmas pörkölt alapot készítünk. A hagymát kockára vágjuk, és olajon megfuttatjuk, majd felöntjük egy kis vízzel és jól szétfőzzük.
Megszórjuk pirospaprikával, dobunk bele paradicsomot, paprikát, egy halászlé kockát is teszek bele, sózzuk ha kell.
Utána belerakjuk a kockára vágott harcsát és készre főzzük.
Ez egészen rövid idő.
Ezalatt megcsináljuk a túrós tésztát is: Kifőzzük a tésztát, leöblítjük. Kis olajat, a tejfölt és egy kis tejet egy lábasban összekeverünk és egyet rottyantunk rajta a tűzön.
Beleforgatjuk a tésztát, a tetejére jöhet a túró.
Aki szereti, kevés friss kaporral is megszórhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése