2010. április 23., péntek
Sáfrányos rizs
Gyönyörű köretet kapunk az alábbi recepttel, mellé húst, tengeri herkentyűket tálalhatunk.
Azonnal fogyasszuk, mert nem lesz annyira látványos később.
Hozzávalók: 40 dkg rizs, 1,5 dl alaplé, 1 dl száraz fehér bor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek olívaolaj, csipetnyi sáfrány, só, bors.
Egy serpenyőben olívaolajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a rizst. Lehet sima, lehet rizottó rizs.
Ezután egy deci fehér száraz bort öntünk rá, és megvárjuk, hogy beigya szépen a rizs.
Az alaplébe beletesszük a csipetnyi sáfrányt, sót és frissen őrölt borsot. Vagy teatojásba rakjuk bele a sáfrányt és pár szem egész borsot, és így helyezzük az alaplébe.
Ebből merőkanalanként adagoljuk a rizshez, mindig szépen megvárva, míg magába issza.
Addig tesszük, amíg elfogy az alaplé. Ha megpuhult a rizs, készen is van a mű, melynek tetejére tehetünk apróra vágott petrezselymet, nagyon jó páros.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése