2010. április 22., csütörtök

Hogyan használjuk a sáfrányt és mihez?


A sáfrány szálakat összetörve meleg vízbe helyezzük, és az így ízesített folyadékot apránként hozzáadjuk az elkészítendő ételhez. Leves esetén tehetjük közvetlenül a levesbe is, pld. teatojásba helyezve.

De az is jó megoldás, ha megszárítjuk a sáfrányt a sütőben, és utána összedörzsölve azonnal az ételünkbe is szórhatjuk. A szálak sötét narancsszínűekre változnak a szárítás után. Egy késhegynyi elég egy négy személyes ételadag befűszerezéséhez.

A sáfrányt ősidők óta használják ételek ízesítésére, színezésére, valamint nagyon fontos összetevője, a paellának, a milánói rizottónak, és természetesen a sáfrányos süteményeknek. Sáfránnyal fűszerezik a kagylókat, a halakat valamint a szószok, mártások, rizsek no és a húslevesünk alapvető összetevője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése