2010. április 12., hétfő

Curry-s csirke pástétom


Sokáig furcsa kapcsolatom volt a curry-vel. Most már szeretem. Mert tudom, nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. Ebben is.
Rengeteg finom curry-s étel van, ezt a pástétomot uzsonnára, vacsorára ajánljuk az egész családnak.
Nagyon egyszerű elkészíteni, és mégis egzotikus ízű a végeredmény.
Mellé nyugodtan jöhet szárzeller, répa, paprika egy kis tálkában összevágva.

Hozzávalók:

- fél kg csirkemell
- 1 közepes vöröshagyma negyede
- kis őrölt vegyes bors
- curry ízlés szerint (saját kínálat), nálam 1 evőkanálnyi
- egy gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 ek olíva olaj
- 1 dl víz vagy száraz fehérbor
- só

A vöröshagymát megpirítom két ek olíva olajon, hozzáteszem a fokhagymát szeletekre vágva. Amikor picit megkapta őket az olaj, beleteszem a csíkokra vágott csirkemellet.
Együtt pirítom őket, majd a bort/vizet is hozzájuk öntöm. Megfűszerezem a fenti fűszerekkel. Kb 10-15 perc elég neki, hogy készre, puhára főjön.
Ha kész van, kiöntjük egy tálkába, hozzáadjuk a puha vajat és összeturmixoljuk.
Nagyon finom.
Nálunk ez lesz ma a vacsora:-).

kép:gettyimages

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése