2010. május 3., hétfő

Peperoncino (toszkán csípős paprika, madárszemű chili)


Ez a pici, vékony, max. egy centis chili méltán népszerű, hiszen fogyasztásakor nem folyik patakokban a könnyünk, csupán kellemes zamatot és csípősséget érzünk. Hazájában, Olaszorszában nagyon sokoldalúan használják, előételhez, szószokhoz, tésztákhoz egyaránt. Hiszen már egy kevéske is kiemeli a szószok, zöldségek zamatát, a húsos ételekhez is nagyon jól passzol. A peperonival (sokak által talán ismertebb) rokonságban van, a csípős változatokat hívják peperoncinonak.

Mindenképpen tegyünk belőle, ha pasta alla puttanescát, bolognai spagettit, illetve más, paradicsomos mártást készítünk.

Holnap következik egy jellegzetes toszkán tészta peperoncinoval:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése