2010. május 14., péntek
Kakukkfüves fűszervaj és egyéb kombinációk
Évek óta fűszervaj mániások vagyunk, különböző kombinációkat kísérletezünk ki, húshoz, halhoz, vagy csak úgy finom ropogós kiflire:-)
Mivel most szinte mindegyik fűszernövény zöldell a kertben, neki lehet állni ennek az egyszerű, ám nagyszerű dolognak:
2 nagyobb gombóc lesz:
2 ek apróra vágott friss kakukkfű
10 dkg sótlan vaj
Dörzsöljük le a szárról a kakukkfű leveleit. Aprítsuk fel, hogy az értékes illóolajok kiszabaduljanak, majd villával keverjük el a lágy, sótlan vajban.
Azért lényeges a sótlan vaj használata, hogy szabadon érvényesülhessen a fűszernövény zamata.
Alapos keverés után tegyük zsírpapírba (én tálkába tettem, alá zsírpapírt) és 24 órára dugjuk a hűtőbe.
A fűszervajak nagyon hasznosak, sültekhez, salátákhoz, halakhoz, édességekhez keverhetünk különböző féléket.
Pld. kalácshoz bodzavirágos vaj, sült csirkéhez petrezselymes-citromfüves, halhoz korianderes-fokhagymás illik:-))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
bodzavirágos vaj jó ötlet! bódító bodzaillat, jó kis bodzás ízek... meg is nézem, hogy kinyílt-e már a Római-parton :)
VálaszTörlés