2010. július 7., szerda
Mentás-fetás görögdinnye saláta
Hozzávalók: 1 kg görögdinnye, 2 ág friss mentalevél, 20 dkg feta sajt, olívaolaj, darált fekete bors
Elkészítése: Vágjuk a dinnye húsát nagyobb, körülbelül 3 centiméteres kockákra, majd dobjuk egy hideg vízzel telt edénybe. A vízben könnyen kihullik a magja. Tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le, majd borítsuk az egészet egy nagy salátástálba. Kockázzuk fel körülbelül egycentis darabokra a feta sajtot, majd azt is tegyük a dinnye tetejére. Tépkedjük rá a mentaleveleket, daráljunk rá fekete borsot, majd csorgassuk meg pár evőkanálnyi olívaolajjal.
Óvatosan, kezünkkel keverjük úgy, hogy ne törjön össze.
Tegyük hűtőszekrénybe, hogy lehűljön, majd tálaljuk salátástálban.
Hűsítő nyári saláta grillpecsenyékhez.
fotó: getty
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése