2010. július 2., péntek

Igazi olasz alap pizza recept


Ez a pizza örök klasszikus, a régi házunkban lakó olasz néni osztotta meg velünk. Gyorsan megvan, változatos, mert olyan feltétet pakolsz rá, amit csak akarsz.

Hozzávalók 16 db kb. 10 cm átmérőjű mini pizzához:
2,5 dkg élesztő
1 pohár langyos tej
40 dkg liszt
1 tojás
2 ek olívaolaj
só, kis cukor
kenéshez: főzőtejszín és olíva olaj

Feltét tippek (citromfüves-juhsajtos és rozmaringos kéksajtos): 13 dkg juhsajt, 13 dkg kék sajt, valamint rengeteg zöld fűszer (citromfű és rozmaring aprítva), pizzafűszer (saját kínálat)

Langyos tejben megkelesztjük az élesztőt, ez pár perc, ahogy púposodik a teteje, már jó is.
Egy keverőtálba összeteszünk mindent ,pici sót, egy kk cukrot, 2 kanál olajat, egy tojást, és végül az élesztős tejet.
Összekeverjük és adagolva szórjuk bele a lisztet.

Vékonyra gyúrjuk a kapott tésztát, és vagy egyben hagyjuk, vagy ahogy mi most, 10x10-es bögrével kis körökre osztjuk.

Bekenjük őket kis főzőtejszínes olívával, jöhetnek rá a sajtos-fűszeres feltétek (ezeket célszerű pár órával előtte összekeverni, mert nagyon jól összeérnek az ízek), a pizzafűszer, a paradicsom és a reszelt sajt.
Mehettek is az előmelegített sütőbe.
180 fokon kb. 20-30 perc, nézni kell, az utolsó pár percben légkeveréssel megpirítottuk a tetejét.

Ez pont olyan tészta, amit nagyon szeretünk: vékony, az alja roppanós, de amúgy puha. Isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése