2010. július 1., csütörtök

Hűsítő sárgadinnye saláta a nyár fűszereivel


Imádjuk! Bármikor azonnal habzsolnánk. Nyáron különösen az igazi finom, friss sárgadinnyével.A vendégeid tutira díjazni fogják!

Hozzávalók 4-6 főre:
1 sárgadinnye, 20 dkg ementáli sajt, 10 dkg pármai jellegű száraz sonka, 1 evőkanál olívaolaj, durvára darált bors, friss fűszerek (menta, citromfű, kakukkfű, petrezselyem), fél citrom leve, 10-12 koktélparadicsom

Elkészítése: Vágjuk kétfelé a dinnyét hosszában, magjait szedjük ki. Vájjunk ki a dinnye húsából karalábévájóval vagy teáskanállal diónyi golyókat, és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott sajtot, az összetépkedett sonkát, a fűszerek levelét és a koktélparadicsomot. Daráljunk rá borsot, nyomjuk rá a citrom levét, és csorgassuk meg az olívaolajjal. Óvatosan keverjük össze, és töltsük vissza a kivájt dinnyébe.
Jéghidegen a legfinomabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése