2010. június 3., csütörtök

Vaníliás-diós kifli


Ez a kis csemege tuti siker minden korosztálynak, kicsiktől a nagyokig. Bármikor összedobhatod, mert gyorsan megvan és ráadásul sokáig eláll fémdobozban.
A magvakat variálhatod, dió, mandula, egyebek, akár vegyesen is.

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 vaníliarúd kikapart magja
25 dkg liszt
10 dkg darált dió, de lehet mandula is

Szóráshoz, forgatáshoz:
2 tasak vaníliás cukor
porcukor

Egy keverőtálban a vajat, a cukrot, a lisztet, a diót és a vanília magokat jól összegyúrjuk, majd fóliába tekerve kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Amikor kivesszük a tésztát, megfelezzük, pár cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle, ezekből pedig pici kifliket. Legyenek nyugodtan egészen picik, meg fognak dagadni, és talán gusztibb a közepes forma.
A kifliket sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, nem túl közel egymáshoz, mert mint írtam, dagadni fognak.
180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsülnek.
Vigyázat, még nagyon puhák amikor készen vannak, egy lapos tálkára célszerű kitenni őket, majd ha kicsit kihűltek, mehetnek a dobozokba.
De előtte szórjuk meg a tetejüket vaníliával összekevert porcukorral.

Tuti nem marad egy darab sem másnapra:-).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése