2010. június 15., kedd

Házi rozmaringos levendulafagylalt



Először csak levendulával próbáltuk, aztán hallottunk Mrs. Chien rozmaringos turbózásáról és ki is próbáltuk. Az eredmény zseniális!

Hozzávalók:
400 gr habtejszín
100 gr méz
1 csapott ek levendula virág
1 csapott tk rozmaring

Első hallásra kissé bizarrnak tűnhet ez a fűszer kombináció, de aki már kóstolta valaha, soha többé nem tudja majd kiverni a fejéből kellemes ízharmóniát. Nem kell félni, ha betartjuk a mennyiségeket, az ízharmónia amit kaptunk fenséges, nem megy el szappanos ízhatás felé.
A recept titka egyébként pontosan ez, az arányok helyes betartása, hiszen mindkét fűszerünk íze meglehetősen domináns.
Elkészítése egyébiránt roppant egyszerű, még fagylaltgép sem kell hozzá feltétlenül.
A tejszínt a mézzel jól felverjük, majd hozzáadjuk a porrá tört fűszereket és ismét átdolgozzuk az egészet. Ezután a masszát egy tálban a fagyasztóba tesszük és kb. 20 percenként átkeverjük. Persze használhatjuk a fagylaltgépet is, vagy egy egyszerű nejlonzacskót, amiből célszerű duplát venni az esetleges balesetek elkerülése végett. Ha jól kifagyasztottuk a masszát, nincs más dolgunk, mint tálalni. Fagyasztott rozmaringággal vagy élő levendulavirággal díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése