2010. augusztus 31., kedd

Cukkini krémleves szerecsendióval, petrezselyemmel


A hűtőnkben mindig van cukkini és a lehető legváltozatosabb formában fel is használjuk. Mivel gyakorlatilag ősz van, isteni ilyenkor egy meleg krémlevest kanalazgatni...

Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
50 dkg cukkini
6 dl húsleves alap
1,25 dl tejszín
reszelt szerecsendió
aprított petrezselyem

bors

Elkészítés:
A hagymákat letisztítjuk, felkockázzuk, a vajjal összepároljuk (kb. 3 perc). A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, felszeleteljük, a hagymához adjuk, sóval, borssal fűszerezve főzzük (kb. 8 percig).
Majd a húslevessel felöntjük, és merülőmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt, szerecsendióval ízesítjük, beletesszük a petrezselymet és készre főzzük (kb. 8 perc alatt).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése