2010. szeptember 16., csütörtök

Ricottás-zöld fűszeres lazac


Mint sokan mások, én is nagyon szeretem a lazacot és kísérletezgetek is vele...többféle zöld fűszerrel készítettem (örüljünk, hogy van még a kertben), ricottával összekevertem...rásülve a lazacra, mondhatom hogy mennyei - kislányom is csak úgy falta:-))

Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet lazac (kb. 20 dkg/db)
15 dkg ricotta
egy nagy marék friss zöld fűszer: citromfű, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring
5 dkg vaj


valamint egy adag rizs

Az apróra vágott fűszereket én már reggel összeforgattam a ricottával egy kis tálkában, hogy összeérjenek az ízek.
Most serpenyőben dolgoztam, megolvasztottam a vajat, rátettem a ricottás masszát, picit megolvadt az is és csak rájuk pakoltam a megmosott, picit sózott lazacokat.
Közepes lángon sütöttem fedő alatt, 2x megfordítottam őket és addig sütöttem, míg a vajon megsült az oldaluk - max. 20 perc.
A maradék ricottás masszát a kifőtt rizshez kevertem - isteni finom!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése