2010. augusztus 27., péntek
Levendulás citromkeksz
Ha valami érdekes, frissítő, ugyanakkor könnyű finomságra vágysz, nagyon ajánljuk ezt az omlós kekszet:
kb. 50 db-hoz:
10 dkg puha vaj
125 dkg cukor
1 felvert tojás
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg sima liszt
4 ek citromlé (kb. fél citrom)
1 citrom reszelt héja
1 ek levendula virág
1 tk sütőpor
1 ek tej
porcukor a tetejére
Vajazzunk ki egy sütőlemezt, vagy simán terítsünk rá sütőpapírt.
A vajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a morzsolt levendulát dolgozzuk habosra.
Apránként adjuk hozzá a felvert tojást és a citromlevet.
A lisztet és a sütőport szitáljuk hozzá, keverjük el, öntsük hozzá a kis tejet is és dolgozzuk sima tésztává.
A masszából formákat csinálunk, sütőpapírra helyezzük, 170 fokon kb. 15-20 percig előmelegített sütőbe tesszük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
nagyon bájos ez a fotó, a sütemény pedig fantasztikus volt :)
VálaszTörlés