2010. augusztus 27., péntek

Levendulás citromkeksz


Ha valami érdekes, frissítő, ugyanakkor könnyű finomságra vágysz, nagyon ajánljuk ezt az omlós kekszet:

kb. 50 db-hoz:
10 dkg puha vaj
125 dkg cukor
1 felvert tojás
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg sima liszt
4 ek citromlé (kb. fél citrom)
1 citrom reszelt héja
1 ek levendula virág
1 tk sütőpor
1 ek tej
porcukor a tetejére

Vajazzunk ki egy sütőlemezt, vagy simán terítsünk rá sütőpapírt.
A vajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a morzsolt levendulát dolgozzuk habosra.
Apránként adjuk hozzá a felvert tojást és a citromlevet.
A lisztet és a sütőport szitáljuk hozzá, keverjük el, öntsük hozzá a kis tejet is és dolgozzuk sima tésztává.

A masszából formákat csinálunk, sütőpapírra helyezzük, 170 fokon kb. 15-20 percig előmelegített sütőbe tesszük.

1 megjegyzés: